Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag sitter och begrundar hur evigheten skruvar upp sitt ur


Ett djupt behagligt andetag


Tänker på de ögonblick

då tiden känns så stilla

Då fågeln sitter tyst på gren

och gräset där på dikesren

står rakt i stram givakt


Det är som vinden just då tar

ett djupt behagligt andetag


I tystnaden
som uppstår då
går tankarna på tå


Så blåser plötsligt vinden ut
den luft den höll en kort mininut

Fågeln lättar från sin gren
och gräset rörs på dikesren














Övriga genrer av Bim
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-06-25 15:05



Bookmark and Share


    Solskärva
Underbara är sådana ögonblick! Det är precis rätt att skriva "känns stå stilla", men kanske byta "stå" mot "så", eller? Fast å andra sidan blir det mindre "klyscha" med "stå". Härligt språk - rent och enkelt och förmedlar exakt den känsla som infinner sig i dessa ögonblick!
2006-06-27

  Nattis83
"Tänker på de ögonblick
då tiden känns stå stilla" ... jag tycker att det låter "fel" på nåt sätt (missförstå mig inte nu) vad tror du om att byta ut det till
"Tänker på de ögonblick
då tiden tycks stå stilla" ?
Jag tycker att det låter lite kraftfullare... vad tycker du? =)
Annars var det jättebra skrivet! /Natalie
2006-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Bim