Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarlov # 0 : Skolspöke

 

 

 

inlåst i skolan

när varje klasskompis glatt sprungit ut

kvarglömd bland kritdamm

klättrar han längs korridorer av tid

äntligen klarläst

blir världens kartblad plus minsta kemi

räknar på livet

dricker från toan och knaprar sju kex

längtar till hösten

utanför fönstren blott junivind drar

runt på tom lekplats

syns grönskan mörkna ett stråk för var dag

hörs inga djur där

utom på rullband med läten från förr

urladdad a-id

paddan har slocknat ty strömmen stängts av

likafullt hoppfull

pluggar han in tusen grundlagbrottsstraff

tar ett dygns tupplur

passar raskt på vässa pennor på nytt

rad ej raderas

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-27 22:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tickar tackar!! Tråkar icke i första taget...?
Jo, för oss utanför blir det ju tryggt... att spöket visar sig ha vakat över allt tills vi återvänder.... även om jag mest tänkte på dess egen potentiella plågsamhet häri?!
2019-05-29

  Nanna X
Ett riktigt tryggt spöke känns det som, vakar över skolans byggnader och själ, urgamla blyertspennor och nya paddor. Tur spöket finns där under lovet, även om hen har tråkigt ibland.
2019-05-28

    ej medlem längre
Oj, vilken känsla jag fick.

Så bra.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP