Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natt 33. jag



måste vänta

se det komma

och
försvinna


var nära

och
ryckas undan

i
ett

i
ett


inga gudar håller askan varm
i
natt


jag målar mitt tomrum

det svarta blir dubbelsvart
av
vätskan

åskan rullar ner


jag tror att vi vinner

tänker
att vi vinner

att
jag
vinner

jag
jag

jag
är det vanligaste ordet

alla
språk




Fri vers av Oskar Styrbjörn VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 54 personer
Publicerad 2019-06-15 00:48



Bookmark and Share


    Tidsljus
Drabbande. Vittnar om stor styrka med ordhushållning. Är det ett erkännande av behovet av egoism? Kritik mot mänskas obotliga självupptagenhet? Kom tillbaka och skriv Oskar.
2023-03-18

    s:teril
i några språk jag känner är jaget så självklart och underförstått att det helt kan utelämnas långa stycken

medan svenskan platstvingar jaget
det ska höras och skrivas vare sig du vill eller ej


2022-02-09

  Engel
Detta är svårt att komma ifrån.
2020-05-17

  Sommarnattsljus
Snyggt! Gillar mycket "inga gudar håller askan varm", känner igen mig i "jag målar mitt tomrum". Tack
2019-09-11

  J-M
Nu var det en tid sedan jag läste dina ord. Jag hoppas innerligt att du vet vilket fantastiskt, varsamt, starkt och närvarande vid, du har med orden och med meningarna. Här med. På absolut alla vis.
2019-08-06

  Lottie Ålhed VIP
Texten flyter fram innehållet är tänkvärt Woow snyggt !
2019-06-19

    ej medlem längre
Jag målar mitt tomrum.....
Vilken poesi.
2019-06-18

    Sefarge VIP
Sparsmakad
Ordkonst
Att njuta
Av
;)
2019-06-15

  Hopplös själ
Att jag är det vanligaste ordet på alla språk är tankeväckande.

Ser det som rätt naturligt då alla utgår från sig själva i sin åskådning!

Konsten enligt mig är att i så stor grad som möjligt kunna se saker ur flera perspektiv!
Det gör det mycket lättare att undvika missförstånd.

Jag uppfattar din text som att du sätter fokus på egoismen!
Därför gillar jag din text!
Nu är det naturligtvis min tolkning :)

2019-06-15

    ej medlem längre
Gillar skarpt.
2019-06-15

    All my ghosts
Tankeväckande sista stycke (bland annat).

2019-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Oskar Styrbjörn
Oskar Styrbjörn VIP