Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

balkong

det finns en lägre,
lägsta
låghet

det borde var nog

men nu
när jag antecknar det, skriver ner det
tänker jag att


jag klarar av det

kan ta det

hålla distansen

hålla undan

lägga ut

stå emot

vara över


klar och redig


i den tanken bor alla mina tårar




Fri vers av Oskar Styrbjörn VIP
Läst 787 gånger och applåderad av 61 personer
Utvald text
Publicerad 2019-09-14 21:00



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det finns ett högt pris för att förhärda sig mot låga angrepp vilket du visar med sådan poetisk övertygelse.
2023-02-20

  AiA Maria den fria
Närvaro


Tack!
2020-10-03

  den nakna poeten
bra formulerat och skrivet Bravo !!!
2020-09-30

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Väldigt väldiktat om en känsla jag känner igen allt för mycket.
2020-09-10

  Sommarnattsljus
Gripande text. Tack!
2020-08-29

  Kajan VIP
Får känslan av att behöva uthärda, utsättas för; kanske offra något (av sig själv?) Mycket bra.
2020-06-30

  BenGust VIP
Ändå stå stadigt på balkong.
2020-04-08

  Stanley Rydell
Otroligt stark dikt, griper tag. ”i den tanken bor alla mina tårar”, sista raden famnar allt och läsaren vet utan att veta
2020-03-04

    ej medlem längre
Innehållsmättat, starkt, smärtsamt och vackert i korta verser.
2019-11-27

  DavidM VIP
Starka strofer.
2019-11-26

  Boneyfrank VIP
Fint ihopsatt dikt med ett tydligt budskap. Kändes speciell
2019-11-26

  Engel
Jag vet precis vad du talar om.
Det är så galet sorgset.
2019-11-20

  Oknytt
Känner mig däckad av denna dikt så fin är den. Rytmen är så behaglig och så många fina strofer
2019-11-10

  Nimbus VIP
Väldigt skickligt skrivet!
2019-10-29

  PinkFlamingoWhite
Vackert. Bra flöde. :)
2019-10-21

    glasa VIP
tänk
att tanken kan vara bostad
för tårar

det är poesi

fint



hemlösa tårar vore så fruktansvärt
du bygger bo åt dem
att de får någonstans
att vara
2019-10-14

  Bjarne Nordbö
Dagens bästa läsning.
2019-10-05

  Domenico VIP
En sån där klarsynt tanke....som då och då...egentligen alltför sällan gör besök...
Vacker text!
2019-09-25

  Glömskan VIP
Så vackert och smärtsamt.
2019-09-16

  Lottie Ålhed VIP
Ett hanterbart tillstånd säger mig dikten med sorgen ändå närvarande Vackert...
2019-09-16

  J-M
Jag som läser vill skriva så outsägligt mycket under din dikt här. Men jag får ingen begriplig ordning i dom åt dig tror jag just nu. Så jag som läser får skriva min djupaste mest närvarande och varmaste tystnad sålänge.
2019-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Oskar Styrbjörn
Oskar Styrbjörn VIP