Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonöppnare

Byxorna på trekvart
Himlen så mörk och svart
Rinner in vatten i båten
Någon bankade för hårt i plåten
En sönderklippt flytväst
Livet som var en fest

Sen sprängdes fasaden
Borta var då fristaden
Så till botten som en sten
Doften av fotogen
Hjärtat var då så bränt
Inte bara ett tryck på en tangent

Problem kom upp till ytan
Någon rörde runt i grytan
Var nu naken på nytt
Allting som jag flytt
Klev ner från scen
På darriga ben

Hade kommit ur rollen
Tappat kontrollen
Sanningar kom fram i ljuset
Var inte längre inne i ruset
Plötsligt kom då paniken
Hörde applåder från publiken

Jag reste mig upp igen
Allt var nu så längesen
Jag kom som bekant tillbaka
Nu jag livet kan bejaka
Ryggsäcken var nu lättare att bära
Kan bara av allt detta lära





Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-02 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde