Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradiset är härnere på jorden

så himmelen får allt vänta

Himmelen är blå och nästan hela jorden likaså
Jo, den bara lyser upp hela våran vintergata
Hela vårat universum
Och idag så har det faktiskt flygit ner en vacker liten
ängel ifrån himmelen den blå för att oss alla hälsa på
Alla oss vanliga dödliga
Bara för att titta in och säga hej och hå
Bara för att fråga oss alla om hur vi mår

Hej, hur är läget, med er alla här, frågar den vackra
och oskuldsfulla lilla söta ängeln
Hoppas att allting bara är bra med er, säger hon
medan hon ler

Nä, det är dåligt, yttrar en riktigt olycklig tjej

Jasså, inte så bra, säger ängeln
Okej
Plötsligt tog ängeln bara med sig tjejen som mår dåligt
under sina vingar och flög upp till himmelen den blå
för en liten tur och retur
Och när hon sen väl landar med tjejen på jorden igen
så mår hon hur bra som helst
För efter en liten flygtur upp till himmelen den blå
med den vackra ängeln så har hon äntligen börjat förstå
att paradiset inte ligger däruppe i himmelen
För den ligger faktiskt redan härnere framför hennes fötter
Här nere på planeten jorden
Jo, för det är ju här som hon bor
Så med en lättnads suck är det hon som säger lyckligt
för sig själv, nu när hon mår så mycket bättre
och står så mycket stadigare på marken
Vilken tur jag har som lever härnere på jorden
För här ligger paradiset
Så himmelen den får allt vänta på mig en liten stund till
Har inte längre så bråttom dit genom att må dåligt
Nä, det fanns ingenting däruppe som lockade mig
så värst mycket
Ingen större Hit
Så tack vackra ängel uppifrån himmelen den blå
att du kunde upplysa mig så
För nu ska jag fortsätta gå fram med mitt liv med
ett positivt tänkande och med ett stort leende
på mina läppar härnere på jorden
Jo, jag är ju redan i paradiset, tänker hon
Hur kunde jag missa det?

Ken Cassel
5/7-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-05 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel