Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort. HSB höjer hyran så kraftigt i vår t hus Stavgränd 4-12 att pensionärer...de som inte kan få bidrag måste flytta...vart?


Snart hemlös....

Snart hemlös....
Rädsla...ingen sömn...vet att pengarna tar slut!
Snart! Ingen väg ut....eller just så...det är en väg ut!
Nerför trapporna i en flytt som kroppen inte längre orka med.
Den förra...2014.....jobbig var den med.
Stamdragning....mardröm...
Och nu hotar "retroaktiv hyra"
Varför?
Ägaren!
Där är alltid en ägare...från den stund då någon sade "mitt"...och tog det.
Flytt då....men hjälp fanns att få.
Inte nu....huvudet säger bara du...skall orka detta...utan kropp
med lite hopp. Man minns då. Så underbart. Kroppen orkade.
Kroppen utmanade.
Kroppen ville...om ej huvudet. Ty grannarna var livliga.
I fyra år. Synnerligen livliga. Sällan tyst.
Inte roligt....men poesi hjälper....för stunden.
Snart hemlös ty billiga tvåor...äro som rara blommor...
Snart icke mer........ingen utväg han ser...som mindes sina poeter...ventilen
för själen...och han skrev.




Fri vers (Spoken word/Slam) av knallhatten
Läst 145 gånger
Publicerad 2019-07-14 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

knallhatten