Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vesterbro, vid 1910-talets mitt


och hela vägen hem längs Saxogade

som om de grå husen synliggjorde sina blickfält i dagningen

de grå, vid sidan av vardagens rörelse i veckobruset,

 

vart tog det till synes svartvita vägen,

där de visste ifall de fanns eller inte?

 

hon visste redan svaret,

och husens grå fasader bligade med sina fönstergluggar,

till gagn för intryckens inmundigande,

och särlingarnas tillkortakommanden

 

vet du att staden vaknade redan för flera timmar sedan,

redan innan den tillförskansade sig åsynen av deras kroppars lätta danssteg tillbaka längs gatan?

 

redan innan månen fylldes av nattens ljus

och de började gå tillbaka mot Eskildsgade och hemmets invanda kvarter på gatan intill

 

redan innan fruktens tillblivelse

och morgonens glans

 

 

vet du att de fortfarande var lika sammanflätade

som om de vore ett nyförälskat par

på hemväg från sin första dans tillsammans

 

natten när deras äldsta

tog hand om de små

 

medan de för en gångs skull fick

ge sig hän

 

© Birgitta Wäppling, 19 juli 2019

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-19 20:20



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
En diktvandring skön som morgonluften - mjuk som leendet!
2019-07-23

  Göran P Rödholm
För var gång man läser den här tycker man om den mer. Fin.
2019-07-19
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP