Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
oändligt ivägslungad !?!?!?!?


Astronaut 2 : Bumerang

 

 

när himlen svartnar en lång stund tidigare

 

medan stjärnor klättrar fram över scenen

 

iklädda genomskinliga säkerhetsnät

 

och försöker bestråla varsin vrå

 

av vår stad som aldrig hinner med

 

alla stationer att skärma sig

 

själva tillsammans genom tätnande kaos

 

 

än mindre dröja skönt på

 

spindelbenen längs åttafaldiga punkter

 

av lila moln blivna fästade vid vagnarna

 

som sakta översvämmas av tomheter

 

eller plötsligt blir oändligt ivägslungade

 

i isolerade banor på ett kapplöpningsmästerskap

 

för att möjligen komma tillbaka

 

en soligare morgon i augusti

 

 

likt den limegröna bumerangen jag fick 1984

 

från en norrbottnisk marknad som min systerson

 

2019 i samma ålder råkar skicka upp

 

till trädtopparna som tillhör någon industriell anläggning

 

i Göteborgs ingalunda helt döda hamnkvartér vi aldrig

 

kommer in på och tvingas vinka adjö

 

eller äntligen köpa en ny flygbåge

 

av färskt trä istället för den gamla i plast

 

som funnit ro på komplett oväntad plats

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-05 14:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så levande berättat. Du fångar det stora och det lilla. Universum och bomerangen. Ser mannen kasta den nya i trä. Undra om inte sonen har en någonstans?
2019-08-10

  lodjuret/seglare VIP
Hur kommer det sig att, hann glömma bort vad jag skulle säga, blev så fascinerad av en hänryckt omtagning å texten.
2019-08-06

  TrollTörnTrappan VIP
Zpännande! Drömmer nästan aldrig om rymdfenomen för egen del - såvitt jag vet... Kanske för att jag aldrig lämnat Tellus?
2019-08-05

  Nanna X
Haha jag drömde om en astronaut i natt, få se om jag får ihop dikten!
2019-08-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP