Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den finaste solen, lyser alltid på ryggen

Det skulle ha liknat en serenad
precis som en vårdag av sjungande fåglar
men löpte ut i en ogenomtränglig dimma
medan sanningen öppnade iskalla regndroppar

det var ju skrivet på varje flygblad
orden fanns ju huggna i varje sten
bilden så tydlig att det bländade
men när löven äntligen skull spricka
föll de av den gren de var fästa vid

våra ögonpar skulle ju mötas vid strandbrynets linje
vi skulle ha viskat i varsitt öra att vi var som
vågorna, vi var eviga och skulle aldrig upphöra

så många handtimmar våra händer haft i varandra
så många blickar som läkte våra ögonpåsar
och så många mil vi vandrat mellan mysiga hemmakvällar

allt var skrivet, präntat och bestämt
färdigt och skräddarsytt

så himla synd
så oerhört extremt tragiskt

att du inte har en aning...




Prosa av Max Poisé
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-06 13:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En vemodig ton i din vackra dikt...
2020-03-17

  Nina Nightwish
Du är verkligen en sann poet! Så otroligt vacker och välkomponerad text
2020-03-07

  Blåbäret
Otroligt fin rubrik som är väl satt till texten.
Det förväntade tar ibland sina vändningar och livet mister en förväntad väg.
Den vildvuxna delen av livet blommar på egna villkor...
2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé