Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blir nog bättre nästa år...


Varför det inte blir ett bra år...

Skulden är på världen som bara är fel
där mänskligheten flyr mot okunskapen
i jakten på att ständigt känna sig hel
och ledsamheten i de ständiga haten

Vi är bryggan mellan fel och rätt
flykten från en skär förlust
en konstant ångestfylld reträtt
i en skog mättad av samma röst

Året som gått är tydligt nog
en synonym för ignorans
där förhoppningen ensligt dog
och mörkret gick ut på dans

Kanske det förvillar en själ som jag
att inget nytt ska förändras till vår
solen fortsätter lysa, om än något svag
och det är samma steg som vi alltid går

Imorgon har alltid varit mitt hopp
nu känner jag längre inget rus
måste nu trycka på ett oundvikligt stopp
då det inte existerar ett tydligt framtidsljus




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 270 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-01-09 17:57



Bookmark and Share


  chrissie
Heeey youuu
Klart det blir ett bra år...
Jag är ju här igen hehe
2020-02-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är lätt att misströsta, då mänskligheten beter sig som den gör...men på något sätt så är det ändå svårt att sluta hoppas...en berörande text...
2020-01-18

  Anya VIP
Skickligt text i bunden form. Jaa ibland känns det hopplöst. Hoppas ändå på 2020, mitt 2019 var vedervärdigt.
2020-01-16

  Sturesdotter
Tydligt fokus och med kraft i raderna.
Budskapet märks.


2020-01-09

  M.A.J.R
Jättebra Max, tyckte om denna text. Texten har en bra urval av ord och härlig rim!


2020-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé