Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
parallellt ett porträtt av någon som har femte filtret i Enneagrammet, ibland benämnd "The Investigator", såsom första mentalare horisonten efter synbarligt språng ifrån emotionellare trion... https://www.youtube.com/watch?v=0pnAyMLRsPg


Astronaut 5: Emellertid ej Ensam

 

 

Trodde sig för kort

för att räcka till planeterna

Stod hellre här och staplade böcker

än däruppe och ramlade ner

 

 

Kände sig för rädd

för att möta rymden helt ensam

Litade knappt ens på sina medresenärer

så hur skulle okända varelser rädda honom?!

 

 

Syntes sig för smart

för att flyga ända bort mot mörklagda oändligheters sken

Satt hellre kvar som uggla

bakom tre-fyra par djupnande glasögon

 

 

Hörde sig för klart

för att förmå nynna på annat än gamla innovativa tankar

Höll sin värld hemlig enligt omvärlden

men egentligen var satelliterna supertydligt utplacerade

 

 

Skönjde sig för skör

för att bära stjärnstofts stenblock från en kraschad komet

Nöjde sig gärna som astronom

medan andra himlakroppar fick lyfta skrot

 

 

Tyckte sig för trygg

för att riskera vareviga datafil i samlingen

Hellre strömförsörjd, inplastad och globalt uppvärmd han stod

än bytte jorden mot främmande, kyliga gaser

 

 

Visste sig för dum

för att inse hur ingen skulle skratta åt projektet

Efter cirkusen hade svävat iväg

sprang han träget kvar mitt i cirkeln

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-07 20:58



Bookmark and Share


  Nanna X
Intressant föreläsning om Enneagrammet, som jag förut bara hade vaga aningar om. Snyggt formulerad dikt med välslipade inledningsrader. Syntes sig för smart, Hörde sig för klart och Skönjde sig för skör är mina favoriter. Stämmer väl med det föreläsaren berättar om 5:ans behov av integritet, att kunna iakttaga utan att själv bli iakttagen.
2019-08-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP