Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ljus som färgar allt till svart

Så många gånger som jag mött
livets återställare i nyans
där gårdagen plötsligt dött
och livet ger en ny chans

svept med mig med nya vindar
omfamnat livets grus
öppnat alla lockande grindar
sett livet från ett nytt ljus

ändå står jag kvar på samma steg
tittar åter på samma vy
anklagar mig för feg
då förhoppningen alltid är ny

borde krossat de glas som fyllde
låtit lockelsen förruttna vid sin plats
ignorera allt som förgyllde
tagit mycket längre sats

kylan tränger in i djupaste av märg
för trots styrka är jag ständigt matt
trots miljoner nyanser av vacker färg
är jag det ljus som färgar allt till svart




Bunden vers av Max Poisé
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-08 10:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det finns mycket som man önskar vore annorlunda, men man måste ändå gå sin egen väg och göra sina egna val...en tänkvärd dikt med bra rim...
2020-03-17

  Quasimodo
Här blandas uppgivenhet med en del sorg, men också med vilja att vara och skapa i det som är i sköna färger
2020-03-09

  Gunnar Hilén VIP
Man må beklaga sanningen i orden men hylla sättet du målar.
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé