Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Städar dags)


~Lortiga strumpan i hörnet av rummet~


Låter blicken svepa över mitt rum

I hörnet
en lortig strumpa
Till vänster
en hög kläder som väntar på att bli
tvättade och rena
På hyllorna
damm
som är på väg att låta Kebnekaise bli
ett minne blott

Ordningen i ens rum
kan på många sätt liknas med
ordningen i ens liv

Den lortiga strumpan i hörnet
ihopknycklad, lortig och
slängd i ett hörn
symboliserar
när man känner sig ihoptryckt
av känslor och tankar
och när man är ensam och inte känner
att det finns någon att prata med

Högen av kläder
symboliserar
alla problem man samlat på sig
den senaste tiden
av olika sorter
och former

Hyllan med damm (liknande kebnekaise)
symboliserar
alla bekymmer man samlar på sig
i onödan
som lagras
och lägger sig
När allt man behöver göra
är att hämta en fuktig trasa
och torka upp det

Rutan har prickar på sig som
symboliserar
alla gräl man haft den senaste tiden
alla tårar man fällt

Sladden som är ihoptrasslad på golvet
symboliserar
livet och vägen man följt
den senaste tiden
ihoptrasslad med knutar
man inte fått upp

Nej, nu ska jag hämta
dammsugaren och trasan
och försöka göra rent hyllan
göra rent kläderna
och knyta upp knuten
på sladden
även fast det kan bli svårt




Fri vers av sofiavishet
Läst 425 gånger
Publicerad 2006-06-28 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet