Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019-08-24 lördag. Skriver den här dikten som en bot mot smärtor i fotleden.


Hösttankar

Du är sockersöt i min mun kära du.
Som Samarkand är din aura.
Du svider som eld i mitt mellangärde.
Bara för den skull ser jag arken präntas
med saliga ord.

Och åter står kärleken på tå
under dadelpalmerna.
Om du bara visste hur ensamma
tankarna är i augustinatten.
Och hur desperat den nya
höstdagjämningen känns.

Det skaver och ilar hela tiden.
Vi fattas ett resolut steg
mot gemensamma tårar.
Men skratten har vi alltid

och saliga ord.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-24 19:27



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Som vanligt är du en mästare med orden.
2019-10-08

  Peter G VIP
uppfattar mycket blandade känslor inför den annalkande hösten.
Texten känns personlig, som ett brev till någon som står nära.
Tycker om den positiva vändningen på sista raderna, som gör att jag lämnar läsningen med ett leende!

Bra så!

2019-08-29

  Blått Norrsken VIP
Hur bra som helst i humor och känsla. Blev glad av denna skrift. Du lyckades igen.
2019-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP