Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett spel för galleriet pågår tala om dubbelmoral

Klimat förespråkare varnar
säger sig värna om miljön
men själva lever de lyxliv
älskar äga sina höga lön

Flyger ofta i privata flygplan
använder flitigt bensinbil
lever tvärtemot sina budskap
förstör luften med sina mil

Slösar mer i det fördolda
ytan viktigare än innehåll
deras privatliv säger annat
där läcker det som ett såll

Dyra middagar på bordet
undrar hur mycket det slösas där?
äger prylar som förorenar
verkar hålla dem mycket kär

Båtar som kostar miljoner
reser omkring & lapar sol
lever som de ägde jorden
visar bilder på dyrbar pool

Dyra kläder & andra saker
shoppar som tokar på rad
handlar fast de har massor
slösar enormt & spelar glad

Ett spel för galleriet pågår
politiker kändisar lever tvärtom
även kungligheter ingår
de gör skillnad på vi & dom

Dessa kallas för kameleonter
sprider lögner på vackra jord
talar om hur man ska leva
men praktiserar inte sina ord!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-10 07:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sorgligt.
2019-09-12

  the wildcat VIP
inte bara snusförnuftigt utan exakt verkligheten. Bravo
2019-09-10

    ej medlem längre
Bra formulerat.

Om man studerar den oligarki i världen som initierade klimatskräck redan för ett halvt sekel sedan för att förmå människor till att underkasta sig global överstatlighet (som enda möjlighet till jordens räddning),
så ser man att samma grupp ofattbart förmögna globalister genom sina privatjetflygningar m.m. prioriterar mammon långt före miljö.

Miljöalarmismindustrin är deras sätt att öka makten för att maximera sin egen rikedom.
2019-09-10
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP