Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019.10.20 söndag


En livscykel

 

Verkstadsgolvet osar desperata tankar om frihet. Det smutsgrå betonggolvet lyser askgrå oljedoft. Slamrande måndagsreparationer söver morgontrötta verkstadsarbetare. Om några timmar stämplar man ut, med löftet om mer arbete nästa dag.

Så går åren och kvar står bara vanan att vakna i tidiga ottan och längtan att glädjas i allt som finns kvar. Den gamla nedbrutna kroppen nalkas sina sista andedrag, och man vill inte längre anstränga sig för sitt levebröd.

Ett människoliv är så flyktigt och glädjen så kort. Så går en livserfarenhet ur tiden, medan oerfarna unga människor tar vid. En livscykel har passerat och en ny börjar.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-20 03:47



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Tragikomiskt.
2019-10-28

    Lars Gullberg
Avskalat och nött. Darrande röst. Melankolisk, Vackert Mats
2019-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP