Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

November

I november vandrar döden tätt intill,
och gör sig ständigt påmind.

Det är så stumt,
det ekar tomt;
mina misslyckanden skramlar därinne.

Vintern har svept in,
trots att hösten inte var helt klar.
Det hänger svarta löv i äppelträdet.

Jag viskar för mig själv,
om att ge upp
och släppa taget.

Att möta allt det svarta.
- men riktigt redo blir jag aldrig.




Fri vers av Eva Gafvelin Ramberg
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-05 07:51



Bookmark and Share


  axveronika
Som kl 3 på natten då är huden extra tunn
Fint diktat
2019-11-05

  Solstrale VIP
Varje år efter vinter kommer vår - ibland är vinter också kvar en bit in i sommarn och är "ofärdig" = hänsynslös/dum på norrländska,,

Ja en vacker metafor du skaldar till oss...
2019-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Gafvelin Ramberg
Eva Gafvelin Ramberg