Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i virusets tid

Jag skiter i Corona,
vill bara vara slarvig och fri.

Jag ställer alla hänsyn mot väggen,
beredd att skjuta skarpt.

Jag vill trampa omkring i livet,
lite tanklöst och fult.

Nu släpper jag den yttre blicken.
Tiden är för kort.
Framtiden oklar.
Tålamodet slut.

Våren kommer självmant,
som Tiden och Döden.
De behöver inte tänkas fram.

Och att planera har visat sig fåfängt.




Fri vers av Eva Gafvelin Ramberg
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-04 08:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kanske detta är sarkasm...?
2020-05-10

    Max Poisé
En bra komposition detta.
Har funderat hur lång tid innan det mänskliga beteendet tar över handen. Har hävdat att vi kan styras till viss del och sedan sker ett visst myteri kring detta när det inte sker något framsteg.
Intressant blir det att följa utvecklingen!
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Gafvelin Ramberg
Eva Gafvelin Ramberg