Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ska stå ihop-trycka i små bås & vara följsam

Människor är förtryckta ända ner i
skosulorna & så fort de börjar resa sig
vågar sträcka ut sina åsikter & tankar högt
tala om vad de ser hör känner & upplever
om samhällsutvecklingens groteska händelser
får de känna på trakasserier av olika slag
hatet börja spotta ut & en massa lögner
vinklar vrider tvistar & vänder
mot sanningens klara ljusa låga
den gör allt för att mörklägga den!
allt ska täckas över & draperier dras för
fönster & dörrar stängs & tystnaden tar över
svenska folket kallas för det tysta folket..
inte så konstigt då propagandan styr
hjärntvättningen sätter djupa tydliga spår
man har skrämt dem & förminskat dem
till att vara fogliga & lyhörda statens röst
att gå utanför mallar & ramar gillas inte
man ska stå ihop-trycka i små bås & vara
följsam & ledas fram i band lydig & snäll
upproriska kallas för "de obekväma" & hotas
med att avskedas från sitt arbete & att uteslutas
många som fått lida för att säga sanningen!!!
det är bara att inse att lögnen har djupa rötter
de måste dras upp för att det ska bli
en förändring till det bättre
vi som kallas "de obekväma"
vi fortsätter kämpa på
aldrig tappa mod & kraft
vi enade & starka stå!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-06 12:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter!
2019-11-11

  Thylacine
Tydligt och rakt på
mycket bra författad text!
Håller med vartenda ord.
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP