Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns många ulvar i fårakläder

Människor mår inte bra & känner
stor oro frustration & hjälplöshet
psykiska ohälsan vandrar uppåt
arbetslösheten går samma väg
många känner att politikerna
har övergett dem & att de måste
ta hand om sig själva utan skyddsnät
trots att svenska skatterna är en av
världens högsta så får vi mindre & mindre
från att ha varit ett föregångsland
där fridfullhet var vardagsmat & folk
kände trygghet & säkerhet i sina liv
har det blivit precis tvärtom, upp & ner
krossat i spillror med stor förödelse
bomber explosioner & skjutningar
våldsamheter som bara eskalerar
fred har ersatts med krigshandlingar
bakomliggande krafter som inte är goda
håller på att i sin tystnad ta över
smyger som en orm framåt
infiltrerar sig in i maktpositioner
mycket som pågår som inte får nämnas
en slags tabu att skriva & säga högt
man ska gå som katten runt het gröt
låtsas leva på som vanligt & tro att
allt är bra & att det kommer bli bättre
det är vad lögnen vill få folk att tro
sanningen säger gör er redo för tuffare
tider & gnugga Törnrosa sömnen ur ögonen
vakna upp & se verklighetens ansikte
låt inte någon lura eller bedra er
det finns många ulvar i fårakläder







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-11 09:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter!
2019-11-11
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP