Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Syster pappa & mamma firar den svenska sommaren, med jordgubbstårta!


Sverige i mitt hjärta

Jag älskar mitt fosterland & mitt hjärta
värms då jag ser flaggan vaja för vinden
nationalsångens toner fyller mig med glädje
jag älskar mitt fosterlands djupa gröna skogar
alla vattendrag sjöar åar bäckar som spelar
alla röda små stugor med vita knutar
alla blomsterfyllda ängar på sommaren
som rapsfältens enorma gulfärgade
jag älskar mitt fosterland & kusterna
Bohuslänska skärgården & klipporna
vandra barfota känna dofterna från havet
jag älskar Pippi Emil Saltkråkan &
Barnen i Bullerbyn även Teskedsgumman
sill & potatis knäckebröd med Kalles kaviar
semlor till kaffet & kanelbullar på rad
detta gör mig så härligt glad
att lyssna till Land du välsignade
utav Jussi Björling ger mig gåshud
jag älskar mitt fosterland Sverige
här föddes jag här växte jag upp
här finns mina djupa rötter
ingen kan dra upp dem
sitter till sista andetag







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-12 19:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snart har du hela LO-kollektivet bakom dig. Och alla andra som undrar vad de får för pengarna. Mäktig kraft. Respekt.

Vacker text, mare.
2019-11-12

  Thylacine
Fantastiskt fint!
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP