Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovanför mitt bröst

Du räknar upp på dina fingrar all kritik jag har gett
medan du sitter i kökets mörker
vi som nyss satt där och skrattade i ljuset
jag säger att jag inte försöker kritisera
utan att du är bättre än vad du själv tror
vi har aldrig varit osams så här förut
jag går in på toan
börjar nästan gråta men tar mig samman

Vi sätter oss i min lilla soffa
jag säger att du får välja film
vi börjar kolla på den gamla Hellboy i tystnad
du frågar om jag mår bra med en blick som söker svar
jag ger det typiska svaret
jag mår bra
men jag var fortfarande nära till tårar
vilket du säkert förstod

Tankarna snurrar runt i mitt huvud
ska vi fortsätta vara kompisar
vi kanske inte passar ihop
jag fattar ingenting
jag som egentligen vill mer
jag som verkligen tycker om dig
du fattar ingenting
tills allting börjar sköljas bort

Vi börjar diskutera filmen
småler litegrann
det känns lite bättre
varför ska vi tjafsa när vi borde ta vara på varandra
jag är äldre och kan ta första steget

Jag sträcker ut min hand och kramar om din arm
jag ser dig i ögonen och ber om förlåt
du nickar med varma ögon
också sträcker du ut armarna mot mig
vi kramas i soffan som vi aldrig gjort förut
tills jag får sendrag i ljumsken och skriker till
lite generade börjar vi prata om inget särskilt

Plötsligt lägger du huvudet nedanför min axel men ovanför mitt bröst
någonting sker inom mig
jag skrattar till av lycka
också lägger jag mitt huvud ovanpå ditt huvud
där sitter vi med huvudena mot varandra
(jag ville nästan gråta av kärlek)




Fri vers (Fri form) av Draca
Läst 155 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-14 22:48



Bookmark and Share


  Kensy65 VIP
Så fint du beskriver känslornas varierande spel och ömsesidig förståelse då vandrar på vägen mellan förtvivlan och varm kärlekskänsla.

Tack för att du bjuder på dig själv på ett så målande sätt!
2021-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Draca
Draca