Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du drack koffein

Du får mig att gråta
för att sedan få mig att skratta
du är knäpp
jag älskar det
ena stunden är du respektlös
för att sedan göra något underbart
vad ska jag ta mig till?

Du ville ta en kvällspromenad i snöstormen
medan jag redan låg i sängen
vi kompromissade och såg på film mitt i natten
jag hade pyjamas på mig
du drack koffein
för du skulle plugga när du kom hem
du sa att din hjärna funkar bättre på natten
jag gäspade och log
en gång var jag en nattuggla också

Vi såg först på en komedi
som handlade om knäppa pappor
då berättade jag om min pappa
hur han sköt en skata från altanen
för skatorna var taskiga mot min kanin
den föll från grenen som en sten
i ett kvarter där många bodde
han sa lite nervöst att brorsan och jag skulle hålla tyst om det
som vuxen inser jag hur knäpp min egen pappa är
vi skrattade åt det
men jag vet att jag dras till en viss sorts män

Sedan blev det As good as it gets
i slutet av filmen var du kritisk
du fattade inte att de var kära i varandra
utan trodde de hade en kompisrelation bara
jag förklarade att de inte förstod det själva
de tryckte bort sina känslor för varandra
du ansåg att det inte framgick så tydligt
jag sa att du är vilse i pannkakan
medan jag skrattade och knackade dig på huvudet
men jag insåg samtidigt
du kommer aldrig se den kärlek som ges fast den finns rakt framför dig

(Det får mig att vilja gråta)




Fri vers (Fri form) av Draca
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-30 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Draca
Draca