Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slav åt staten deras piska viner i luften

Trött & sliten efter arbetets hårda krav
där tid räknas & man måste skynda på sina
steg för att hinna så mycket som möjligt
det tär på kropp & själ & en enorm trötthet
kommer ofta efteråt & orken är helt borta
man sover & sover & sover för inhämta kraft
politiker sparar in mer & mer & ökar skatterna
man känner sig som en slav åt staten & deras
piska viner i luften för att man ska springa..
varje minut varje sekund räknas & man känner
alltför ofta den negativa stressens andningar
för att tillfredsställa deras enorma krav
många orkar inte hänga med i svängarna
psykisk ohälsa hälsar på & trötthetens tårar
kommer ofta som en väldig flod & man faller
ner i ett hål som saknar ljusstrålar & livsglädje
sjukskrivningar mindre lön i plånboken följer
politiker verkar inte bry sig överhuvudtaget
bara de får sin stora feta, det är viktigast!
många människor som offras på deras altare
barn ungdomar äldre & gamla får känna av
alla sparkrav alla förminskningar som håller
på att dras åt för varje dag som passerar..
konstigt hur det blivit i det här landet
ett av världens högsta skatter & en välfärd
som idag är ett minne blott helt borta med vinden
tryggheten & säkerheten följde efter i dess spår
ödemark på ödemark träder fram & det går
inte att mörklägga, sanningen folk når!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-16 11:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant det Du skriver. Ser detta hos min fina hemtjänstpersonal...En del orkar ej jobba kvar till pensionen:-(
2019-11-16

  Koloristen
Bra beskrivning av hur somligt arbetande folk dignar under bördor för att försörja politikerna och deras importerade valboskap.
2019-11-16
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP