Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vässa pennorna ännu mer smid dem som svärdet & försvara er

Mitt hjärta värms av alla eldsjälar
alla modiga som vågar gå emot
etablissemangets skrivna regler
de bryr sig inte om de blir utsatta
för repressalier & smutskastningar
de följer starkt sin inre röst & vågar
utan rädsla gå utanför dess ram & mall
vill absolut inte stå inlåsta i unkna stall..
friheten lyser deras väg vart än de går
inspirerar att inte ge upp då motstånd är svår
det finns inte på kartan att de ska tystas ner
de är uthålliga i sin kamp för det de tror på
drivs av en enorm inre styrka att raka stå
lögnen försöker att stoppa deras budskap
men sanningen som är deras trogna vän
pressar tillbaka & säger till dem att inte
böja sig för den illaluktande luriga ormen
alla förmedlade ord den sprider på jord..
fortsätt vara ståndaktiga utan att skrämmas
fortsätt framåt kavla upp ärmarna
borsta bort dammet vässa pennorna ännu mer
smid dem som svärdet & försvara er
sanningen & friheten vill att ni gör så
trampa på & över gå aldrig på tå!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-21 11:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vacker och viktig vers. Tack.

Yttrandefriheten är som den känsliga kanariefågeln i gruvan. Fågeln dör först av allt och alla i dålig luft.
2019-11-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP