Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekräftelse driften

Vi betalar för att någon ska styra
För att låta någon annan i livet ratta
Telefonerna som ändå är rätt dyra
Kanske har du en dator eller en platta
Bekräftelsebehovet är ändå på topp
Du har blivit stor och populär
Nästa like är ditt enda hopp
En orgasm i självkänsla du fått här
Du loggar ut och in på alla appar
Vill bara veta om du så duger
Kanske någon som snart nappar
Fel bild och du så suger
Skriver så några enkla rader
Några extra fixerade kroppar
Ändå dina senaste bravader
Unga damer i sina toppar
Allt så nära inpå livet
Då det här är lättare att bli kränkt
Samma ord står skrivet
Allt verkar inte så genomtänkt
Men redo med kameran i mobilen
Du har växt in i annan värld
Får absolut inte tappa stilen
Var det så här man blev lärd
Är det så här det var tänkt att se ut
Prata om psykisk ohälsa hos unga
Verka aldrig finnas ett vettigt slut
Barn kan inte längre vara ute och gunga
Klart att dom till slut då blir sjuka
Ständigt matade med något nytt
Så är det för alla som väljer att missbruka
Då man sen blir som förbytt
Föräldrar som låter det i tidig ålder ske
Sen det tappat kontrollen på det mesta
Allt för att slippa sin barn se
Skylla på samhällets utveckling är det bästa
Ingen som kan röra sig mycket mer
Paniken av att stå utanför denna ström
Umgänget är nu större i detta högkvarter
Vad vore en större och verkligare dröm
Att släppa taget om en låtsasvärld
Ser verkliga saker och ting
Kanske det kan var en åtgärd
Att bara strunta i nästa pling
Att då kunna umgås utan störande ljud
Då det har blivit ett av de starkaste giften
Tror heller inte på några större förbud
För vad är då större än bekräftelse driften







Fri vers (Fri form) av Lidde
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-25 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde