Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
söta minnen


2018-01-04


Världen är suddig som fingeravtrycket på
kameralinsen
stilla orangea ljus passerar i jämn takt
Som flera solar i världar
jag snott runt i

kanske köpt rosor i plast utan erat
sällskap, drivit iväg emot blå vyer.

sommarvärmen gör kvällen behaglig
extatiska förnimmelser av frihet
för att jag ser mjuka moln bakom
ditt vackra huvud
extatisk förnimmelse av frihet
Stämning har fått mig berusad
och cidern nån annan betalat.

fuktiga täcken av mossa
mjukast i gryningen
gud har skämt bort dig, vet du om det?

tacksam, bortskämd
i en dagsfärsk värld
letar mänskliga tavlor med mig.
ljuva klyschor
ljuva sommarnatt.

en blomma är blott vad du väljer att döpa den.
blott vad du göder den.
oförtjänligt, världen har knapert viljat växa
för mig
innan förra sommaren slängde mig in till
mitt andra liv.

jag bankar på ett glödande svärd tills det
är skarpt och styvt.
hur mycket kan jag ta
ger bort min öl
under nöje på varma landsvägar
drar ett par djupa bloss
strular vid gitarristens fötter
står stilla över bäcken och väntar

kortspel, efterfest i trädgårdstält
vems fest?
busken jag hängde i teleporterade mig hit
och två roliga grabbar, några andra igen
igen, andra män.
de har alltid skor på sig.

Där sitter han.
Så jag skjuter han.
vi flår varandra
På mossan.




Fri vers av Ebba AA
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-25 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ebba AA
Ebba AA