Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tysta ord


Tyst så ingen kan höra

Viska dina ord till mig
viska lögnerna
jag vill höra dem igen
drunkna i bruset
säg att du älskar mig
säg det igen
tyst så ingen kan höra

Visa mig silver och guld
visa rikedom
jag vill se den om igen
falna i mörkret
säg allt du vill ge mig
säg det igen
tyst så ingen kan höra

© Peter Söderqvist 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Söderqvist
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-29 12:53



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Mörkt och bra
2020-02-16

  KattenKin VIP
Ja visst vill man lyssna på lögner ibland, ge sig hän i ett tillfälligt självbedrägeri. Man är människa. ;)
2020-01-12

  J-M
Jag har återvänt till den här dikten. Den breder ut sig i mig som läser mer för var gång. Jag tycker om att den sårbarhet som textens jag bär. Den får mig som läsare att vilja stanna kvar i Meningarna och verkligen se och lyssna.
Jag tycker som vanligt också om ditt varsamma vis med orden.
2019-12-18

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om längtan och saknad!
2019-12-02

  DavidM VIP
Skickliga övergångar till olika stämningar. Raderna spelar, balanserar snyggt mellan det reserverade och explicit.
2019-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist