Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallar dem eldsjälar även änglar utan vingar

Tänker extra på alla hemlösa i jultid
det gör ont i hjärtat att veta att många
lider helvetets kval under bar himmel
under någon bro parkbänk eller källare
inom deras skal rinner tårar av sorgsenhet
många har egna barn barnbarn föräldrar
sin egen livshistoria de bär & tänker på..
julen öppnar upp känslor som gör ont
en tid då familjer släkt goda vänner firar
en gemenskap som många inte äger..
att leva på gatan är ensamhetens kval
av ångest förtvivlan oro & utanförskap
som tur är finns många godhjärtade
som delar ut mat kläder & andra saker
kallar dem eldsjälar även änglar utan vingar
utan dessa skulle många gå under helt
låt oss alla hjälpas åt att bry oss om behövande
de verkar bli fler & fler i samhället
låt oss sprida värme inte bara i jultider
utan hela året om för våra medmänniskor







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-29 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP