Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DecemberTävling


Tissel och tassel

 

Tålmodigt dröjer du vid,
låter dig aldrig luras
trots att alla försöker filuras
så tar du aldrig strid

Du låter saker vara osagt
humlar ej om ditten och datten
de skulle bara tro att du fått fnatten
men det skulle de ej få belagt

Här passar sig inget gnäll
oftast så kallas du ganska snäll
för din vana att lyssna
om än du hade lust att hyssja

Men det som begravts i snö
är alltid det som kommer upp i tö

Även det som braskar
när Anders ofta slaskar
så kan julen vara fin o grann
om än ordspråket inte gör den sann

Så vad gör väl lite tissel och tassel
om än ganska mycket trassel
ingen skada skedd
bara lite vilseledd

Så ta ingen skit
det är inte värt ett vitten
och int blir du kvitt,en
när han fått i sig lite sprit

Att munhuggas och slänga käft
kan få den andre att hänga läpp
om du inte har den goda vanan
att eljest hålla dig på banan

Så du förstår min poäng
den har nog trillat ner för länge sen
att tiga är guld
om du är utan skuld





 

 




Bunden vers (Rim) av Maria Zena Viklund
Läst 398 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-12-03 17:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text med liv och känsla!
2019-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund