Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte vara utan är väl ingen konst



Att leva
är att nysta upp en skön varelses innersta väsen
och inte tappa tråden
när man virkar ihop en väldoftande andedräkt

för att sedan kyssa sig genom
den längsta av sopstationsköer


Att leva
är att chansa på att nästa steg man tar
tar en dit man vill
medan man vandrar sig vilsen med ögonbindel

i rusningstrafik


Att leva
är att omfamnad av en badhandduk
låta sig bäras till närmaste glasstånd
för att få välja precis vilken glass man vill

och att sedan trallande be en främling
betala ens räkningar
när man reser iväg dit där lyckan avslöjar sig

som frisk luft


Konsten är
att kunna spänna på sig smilbanden
och må sig bra
medan man jagar ifatt nästa flykt











Fri vers av alfa VIP
Läst 640 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-07-02 21:45



Bookmark and Share


  Maud Li
Vilket hantverk - att få språket att löpa så lätt och naturligt och fånga allvaret med humor!
2007-05-11

  sol
andas djupt.
loj värmedikt!
gillar MEST:

"att må sej bra"

för övrigt...skön rytm med tankehopp.
gillar den här.
2006-07-05

  K*
första stycket är helt totalt . säjer allt redan där . jäkligt bra virkat !!
2006-07-04

  Christer VIP
ja...att leva är nog både att chansa på nästa steg och att låta sig bäras...(tyckte om att tolka det där lite djupt)

sista stycket är häftigt formulerat...ja...det är det andra oxå men framför allt det sista.

fin den här.
2006-07-03

  Sanningsägaren VIP
nej det är ingen konst
det som varit
är ändå bara en konstlad
sanning
om vad vi tror
oss veta
om målet
innan
vi ger oss av
igen
2006-07-02

  Ms Lovecraft
Man tager vad man haver, sa ju Cajsa Warg... Men du verkar har hittat ett kap!
2006-07-02

  Daniel_78 VIP
hoppfullt bra
2006-07-02

  Fredrik P. VIP
Avspänd, fantasifull, livsbejagande;
jag mår gott av din dikt. Bravo!
2006-07-02
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén