Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rasism och fördomar

Du är svart och inte vit
Varför kom du hit
Är inte en av oss
Du är här bara för att slåss
Som en värsta snobb
Du får ändå inget jobb
Du är en bidragsparasit
Varför kom du hit
För att utnyttja vårt system
Vi har väl nog med problem

Låt dom bara snacka
Bara att le och tacka
Dom ser dig som en fara
Du är den dom vill vara
Så dömd av alla andra
Du ska inte ensam vandra
Du vet vad du kan
Så var bara sann
Om du är av fel sort
Då det är du som är nåt

Ingen annan är dig lik
Du är helt fantastiskt unik
Så snälla visa att dom har fel
Att du verkligen är en stor del
Är mer än färgen på din kropp
Detta måste då få ett stopp
För du bara så underbart skön
Då du absolut inte är ditt kön
Om jag då ramlar och slår
Lika blod från samma typ av sår

Känner precis som du
Borde vara en självklarhet ju
Så är det inte för alla
Några ska dom anfalla
Då vi så bryter normen
Så tar vi oss genom stormen
Även om du har en egen tro
Du så i mitt hjärta alltid ska bo
Vi tillsammans mot en bättre värld
Så mer kärlek och glädje på vår färd







Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-06 12:29



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
instämmer med föregående talare
2019-12-06

  AKT VIP
Kan vara, men är man rasist när man säger att jag förstår dig inte så bra, kan du ta om det där.
2019-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde