Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politiker gräver vår grav Svea försvinner i glömskans hav

Politiker som styr bara fortsätter babbla flosker
medan landet sjunker ner i avgrundens mörka hål
de går som katten runt het gröt & ser igenom fingrar
men bryr sig inte det enda är att agendan ska i mål

Små barn & ungdomar vågar knappt gå till skolan idag
de blir rånade påhoppade utan orsak med hatiska ord
hotfulla individer sprider skräck över hela samhället
förgriper sig på helt oskyldiga människor på Svea jord

Ingenting får vara ifred människor känner maktlöshet
frustrationen växer enormt över att politiker gräver vår grav
om inget snart görs för att rädda det som räddas kan
kommer lilla Svea att fullständigt försvinna i glömskans hav

Under tiden försöker de skrämma folk till total tystnad
känns som gestapo kontrollanterna håller vakt överallt
känslor av obehag kryper allt närmre & närmre & närmre
småhåren reser sig huden knottrar sig känns otäckt kallt

Vi som vågar yttra oss som vågar skriva uttala oss högt
vi låter oss inte skrämmas utan står upp modiga & rak
de kan komma med massa hotelser vi bryr oss inte alls
vi bara spänner bågen vässar pennan kämpar för vår sak







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-09 11:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sant
2019-12-14

  Thylacine
Bra skrivet om bedrägeriet mot vårt folk och vårt land.
2019-12-09

  Blåmes
Jag håller helt med! Fruktansvärt obehagligt med dessa högervindar som blåser genom samhället och underminerar den stolta tradition vi i Sverige har av solidaritet och medmänsklighet.
2019-12-09

  Bibbi VIP
Sanningen i ett nötskal...
2019-12-09

  Bibbi VIP
Till Facebook och Twitter.
2019-12-09

    ej medlem längre
Det du så vederhäftigt varnat och varnar för blir uppenbart för allt fler människor, även bland dem som av olika skäl väljer att tiga om missförhållandena de erfar.
2019-12-09

  Koloristen
Ned med dummokraterna!
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP