Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Decembertävling bidrag 2/2


Decemberdröm om värme

Oavsett hur mörkt det blir uti decembernatten
i väntan på den frusna tidens midvintersolstånd
kan metaforer ändå aldrig återge debatten
som behandlar flyktingbarns apatiska tillstånd

ty visst så sägs att Jesus en gång föddes i ett stall
och att Han allt sedan dess har hållit barnen kär
men det mörker som utgörs av livets sönderfall
hos en del flyktingbarn, det kringgår julens atmosfär

att väntan på ett ljus i mörkret kan bli alltför lång
trots att väntan i advent tar slut i år på vanligt sätt
blir övertydligt under Statens flyktingstatustvång
när uppgivenhet och apati till slut får ensamrätt

så om ljuset gör nå’n skillnad om det kommer någon gång
beror nog på om mänsklig värme finner något uttryckssätt
att nå in i flyktingskräckens frusna ensamhetskokong
vars mardröm dväljs bland julbord, tomtar och Nobelbankett




Bunden vers (Rim) av Svart svan
Läst 723 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2019-12-09 12:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag brukade ha ångest i 8 timmar ofta, apatiskt katatoniskt demoninfestations ångest. Jag vet hur dom har det. På nåt sätt.
2019-12-30

    Lena Staaf VIP
Så fin dikt som lyfter fram de allra mest utsatta!
2019-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan