Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul, jul strålande jul

Jul, jul strålande jul
Det här var ju kul
Någon full som ett as
Det var barnens kalas
Klappar till dom små
Inget som du minns då
Ingen vet nåt om det religiösa
Handlar om att pengar slösa
Så alla bortskämda ungar
Ni kan väl er lärjungar
Det finns 12 att lära och se
Dom fattiga har inget att ge
Ingen dans runt granen
Var är då själva planen
Stjärnan från Betlehem som ska stråla
En sen länge uttjatad Carola ska skråla
Den annars så strålande julen
Som av konsumtionen blev stulen
Fast i kapitalismens boja
Om detta kan man ju inte skoja
Men att köpa sig ett bättre samvete
Det viktiga är annars ditt arbete
Röda tomtar i alla fönster
Ingen som ser ett mönster
När man har en kunskapsbrist
Så ständigt denna tyska fascist
Passar så bra in i den kristna tron
Vilket är en så fin och vacker tradition
Vad är då själva budskapet
Ser där det nya släktskapet
Tänkt så Adam och Eva
Vad det så här vi skulle leva
Men så tro inte jag bitter
Älskar allt ljus och glitter
Om alla kände den värme kärlek vid jul
Så det vore ännu mera kul
Jul, jul strålande jul




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-09 16:40



Bookmark and Share


  Seasons VIP
Vilket bra text, tydlig och utmanande i sitt budskap men ändå mjuk och hoppfull! Jul, jul strålande jul! Bravo!
2019-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Urinstrålar, möjligen.

Kunskapsbristen är det DU som står för, som inte vet att julen är satanisk och av hedniskt ursprung.
Den har INGENTING med kristen tro att göra.
Du använder bara kristendomen som ett slagträ i debatten. Skäms!


Du ska vara väldigt försiktig med att anklaga mig för att vara fascist. Sådant kan det bli juridiska repressalier av.
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde