Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självmord utanförskap svält & hemlöshet

Självmorden hos äldre går upp i kurvan
den psykiska ohälsan ökar i varje åldersgrupp
det är riktigt illa då så många käkar piller
för att lugna inre stormar i själens turbulenta värld
neddragningar & besparingar inom psykiatrin
gör det inte lättare för många som kämpar på
politiker har gjort livet mycket svårare
samhällsutvecklingen är under all kritik
många söker döden istället för livet
de orkar inte kämpa i motvind & den
ökar i omfång & lämnar alltför många
ensamma isolerade utanför i landet som
en gång blomstrade av välfärdens blomster
hunger leder till svält som leder till försvagningar
många hamnar på parkbänken blir hemlös
drabbar fler & fler & många ser bara ättestupa
framför sina ögon & har tappat det glödande hoppet
det som lilla Svea en gång stod för
är borta med vinden & politiker har
banat väg för folkets försämringar
att stjäla så mycket som går av deras
så ofta lilla inkomst är de specialister på
sen skiter de i hur det går för dem i livet
bara de själva i centrum får stå!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-11 23:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter
2019-12-13

  morgonstjärna VIP
många unga dövar sin ångest med droger och blir asfaltsblommor som aldrig reser sig
2019-12-12

  Thylacine
Bra skrivet! Det är djupt tragiskt hur många av våra gamla har det idag, och för den delen folk i alla åldrar. Och att dessa maktgalna psykopater och marionetter till politiker tillåtits förstöra vårt land. Bra att du skriver om det!
2019-12-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP