Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia

Ett romerskt katolskt helgon med brinnande ljus
Lussar runt i skolor, daghem och hus
Alltid så vit och så ren
Ett oskuldsfullt fenomen
Kommer med hoppets låga
Mot julen vi ska tåga
Stjärngossar, tomtar och tärnor från ingenstans
Som en värsta krigsdans
Sen kommer alla bruna snubbar
Var är då våra pepparkaksgubbar
Dom ska gå där hand i hand
Dom hit från ett främmande land
Så blev det en rasistisk tradition
Får ju inte kränka någon person
Så med tomtar allt annat än vita
En ny traditions karta vi rita
Även männen kan nu leka kvinna
Få lite ljus i håren att sen brinna
Allt så korrekt och lika
En delad lussekatt till fika
Sen alla dessa vackra sånger
En påminnelse om ånger
Sanningen rätt så skev
Dom kommer som i drev
Så fullständigt spyr åt skiten
Att man inte visste bättre när man var liten
Så sankta Lucia
Du kan få din tia
Bara jag slipper alla falska toner
Långt ifrån alla traditioner




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-13 15:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Romerska katoliker är inte frälsta.

Lucia kommer inte från Gud. Inte julen heller.

2019-12-13

  Solstrale VIP
Snyggt frammanat! ;) Gott att du delade!
2019-12-13

  Seasons VIP
Rappt ! Bra skrivet!
2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde