Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piskan viner över huvudet orden arbeta på snabbare hörs dåna

Äntligen vilohelg & äntligen kan jag
få slappna av efter en hektisk vecka
den ökade stressen pressen på oss som
arbetar är välkänd & många sjukskriver sig
arbetsbördan kan emellanåt bli extremt tung
men det struntar de i som håller i trådarna
ibland känner jag för att klippa av dem
strunta i att gå till arbetet & demonstrera
emot alla besparingar & neddragningar som
håller på att knäcka alldeles för många själar
återhämning är superviktigt för att orka med
många jag känner slänger sig på soffan då de
har slutat för dagen & måste sova en stund
de är helt utmattade slutkörda & kroppen värker
lönerna är under all kritik medan andra får enorma
som chefer politiker & andra som styr & bestämmer
det är då skillnad på folk & folk den saken är klar!
hur kan de snacka om alla lika värde är för mig en gåta
de bara spottar ut en massa lögner på löpande band
vi som sliter under statens piska är slavar
de mest intresserade av att få pengar i sin hand
& det kostar att betala alla utgifter som pågår!
under tiden piskas arbetare att jobba snabbare
varenda minut räknas & vi allt mindre får!!!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-14 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP