Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefriheten håller stadigt i min hand eviga trohetsband

Jag drar mer åt höger än vänster
vad händer då jag uttalar mig emot?
det gillas inte & plötsligt kommer
flygande gormande pajer vinande
trakasserier hån fyllda meningar
av hatiska budskap som inte tål olika..
hur bara vågar jag yttra mig som jag gör?
de klarar inte av att jag mina ord framför
på en gång då det händer då börjar de
vråla & ställa till scener av bråk & förtal
verkar som de lider alla helvetes kval
förvridna ansikten som lyser kall & röd
bara för att jag inte håller med deras glöd?
jag bestämmer själv & skriver som jag vill
blir jag angripen då kan jag klämma till!
kom inte & tala om vad jag får eller inte får
mina åsikter tankar förmedlas & självklart står
om jag så måste kavla upp ärmarna strida för min rätt
så fortsätter jag tycka tänka högt skapa på mitt sätt!
yttrandefriheten håller stadigt i min hand
vi två har knutit ett evigt trohetsband
rak som furor kämpar vi modigt ihop
hoppas snart diktaturen faller i en grop
politiker & media älskar styra folk med den
även kalla oss det hemska fula ordet hen
skrämselpropaganda attacker av olika slag
sopar jag bort framför fötter varje dag
jag väljer min väg oavsett hagel hård vind
under tiden värmer kärleken min kind
Jesus är hans namn kraften i mitt liv
han är med i vartenda litet kliv..








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-14 14:16



Bookmark and Share


  Koloristen
Strunta i motsägarna. Skriv du vad du har på ditt hjärta. Gör som Harry Schein, han sket i kritiken.
2019-12-14
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP