Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktens män

Håller hårt om sitt land
Som dom gör till sand
Konton i skatteparadis
När landet så är i kris
Ett folk gjort av sten
En utvecklad gren

Finns många signalement
Några är helt i cement
Uppmålade fasader
Ständiga maskerader
Hjärtan av granit
Så fulla av skit

Blåser andra på miljoner
För att förverkliga sin visioner
Förökar sig som kaniner
Dummare en blondiner
Sen välkomnar dom så Rut
En lågbetald kärring med krut

Men dom har gått om pengar
Dom borde leva som drängar
Snåla som Joakim von anka
Ut med det sista ur dom panka
Ser ner på dom svaga
Är bäst på att klaga

Alltid ute efter slakt
Allt för att bevisa sin makt
Stylar runt i lyxiga kvarter
När dom fattiga sen blir fler
Några födds utan större chans
Välkomnas in i en dödsdans

För många får sätta liv till
När ni får som ni vill
Fallskärmar från ingenstans
Pengar som tydligen nu fanns
Andra vrider vänder på allt dom har
Sen finns det dom som bara tar

Dessa inte så ovanlig parasiter
Ska spärras in som rövare och banditer
Dom finns i varenda släkte
Då alltid som den perfekte
För se maktens män
Suger ut varenda spänn






Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-17 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde