Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urmörker

Detta ensammaste av klot
i ett kallt universum.
Var det kärlek eller ofrånkomlighet
som ledde oss hit?
Var det någons längtan
som skapade växtlighet?
Tusen tillfälligheters
namnlösa föräldraskap?

Moderjorden
var länge en hårdkramad snöboll
i istid efter istid.
Årmiljoner så ofattbara
att tid och rymd byter plats.
Urmörker.
Urtid.
Urvinter.
Ett bröst tinade fram
ur den krampande kylan
ångande och inbjudande
och genast uppstod liv.

Vi vet inte varför vi är här
men vi är de enda
som kan skriva sorgesånger
om vår egen död.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-21 09:22



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
otroligt djupsinnig denna
dramatisk storhet skapelseögonblicket
går lika väl omvandla i det lilla formatet storheten ligger i spännvidden
2019-12-21

  Gunnar Hilén VIP
Det tror jag med Sophie !

Den här blev som ett avtryck av min egen världssyn....livssyn.....Tack !
2019-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP