Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pierre var i Brasilien, skickade en dikt som var hans. Jag tog den, våldtog den med ett skratt, och gjorde den till min. Hans är gömd i en skattkista som börjar med ett snabel-a. Min finns här.


V I - S K A - B Å D A - B A D A

Toner från deras gitarrer
färgen på deras ljud
sa ouppnårliga
samtidigt så väldigt lätta
och
som andra språk
som andras kroppspråk
så smidiga, sa självklara
dom är också från en annan värld

mick & keith på scen
miljoner med sandkorn i sanden
är vi som ser på vågorna
tid överallt i alla kroppar
sex & droger gjorde inte dom till juveler
dom gjorde det med mig
när jag jag drack ur livets kylskåp!
med dig pierre!
vi kommer med vår egen post nu!

dansen i mig slumpas fram
färdas ända till sydamerika
rymterna planteras i blodet!
och trummorna är gåvor!
från flickorna och frukterna
(som mjolka dig på pengar)
och lockar dig att gifta dig
med drömmarna

jakten och slagskotten
känner jag inte till
inte häller förmannen Charlie Boy
eller hans nakna vackra skatt
men allt som ar rakt ska prisas
oppet och vildsint ska det vaxa
som den röda balla brallan
en apelsin i san francisco
under min snygga svarta jacka
i paris och i mitt rum

vi vinglar pa trottoarens kant
kan vi sjunga att vi dör nu
vi står på mitten av vågen och övar
att preja undan bilarna
övar att leka med tankarna
\"hur lätt det ar att leva\"


kom till mig pierre
om livet i bröstet river dig blodig
kom till mig
om livet
river
oss
blodiga

för vi ska båda bada
snart




Fri vers av Jonathan Mattebo Persson
Läst 430 gånger
Publicerad 2006-07-03 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Mattebo Persson
Jonathan Mattebo Persson