Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredrikskyrkan in memoriam.


Avbruten evighet

Det här är Guds hus.
Här känner man lukten
av vördnad och generationer.
I Guds hus kan man tänka vad man vill
men känslan är alltid
tyngdlös tidlöshet och inre ljus.
Jag är.
Du är.
De är.
De är här.
De som gick före
och nötte golv och bänkar.
De vars böner har samlats
i lager på lager under valven.

Kyrkvaktmästaren hänger upp
skramlande psalmnummer.
Ett ljus i kronan slocknar.
Lågans sista utandning
stiger uppåt
som en bön
eller ett ringlande rökoffer.

Det knarrande träet
i de blanka bänkarna
minns skogen
minns hantverkarnas handlag
minns knäppta händer
och prassliga psalmböcker.
Minns mormors dåliga rygg
och hennes lilla medhavda kudde.

Jag lägger min hand
ovanpå någon annans
när jag försiktigt öppnar bänkdörren
och sätter mig för att lyssna på tiden.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-24 19:37



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Varmt snidar du en historia!
2020-02-03

  Silverstripe
Skicklig miljö- och stämningsskapare! Jag förflyttas dit och får egna bilder och nästan egna minnen med platsen.
2019-12-30

  morgonstjärna VIP
riktig inlevelse i denna kan känna det nötta träet under handflatan
prasslet doften från ljusen
knarret från det nötta golvet
ser de målade freskerna över väggarna och rymden upp mot taket, de djupa fönstervalven
2019-12-26

    ej medlem längre
Ja, tiden är inte densamma inne i kyrkan som utanför. Kanske alla gångna tider existerar samtidigt under valven ...
2019-12-24

  Gunnar Hilén VIP
Skööön andakt !
2019-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP