Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhället gungar som ett skepp på mycket stormigt hav

Vad väntar ni på ni som styr
& bestämmer över folks huvuden?
varför sätter ni inte igång med krafttag
& fördömer allt så det ekar ut i avlånga land
visar i handling att ni inte accepterar
förintelsen som har tagit kontroll?
varför tillåter ni all djävulskap som pågår
att få härja helt fritt både dag & natt?
fattar ni inte att människor blir
oprovocerat attackerade & kan inte
längre leva tryggt & säkert i landet
som en gång ägde detta på kartan!
alla åldrar blir angripna & utsatta
hela samhället gungar som ett skepp
på mycket stormigt aggressivt hav
folk faller i ropar på hjälp tills de drunknar
någon livboj struntar ni i att ge
det är alltför många som dött &
som utvecklingen ser ut så kommer
fler att göra det utan att ni bryr er om
det enda ni tänker på är att roffa åt er
pengar åt både höger & vänster
utgifterna eskalerar så in i norden
tvingar folk att betala SKYHÖGA skatter
& i retur får vi en krossad välfärd!
det är något som INTE stämmer
var tar alla pengar vägen....?!?
en sak vet man & det är att ni själva
så gärna & så ofta fyller era egna fickor
glöm inte att det syns vilka ni är
det märks tydligt att ni INTE har
det hårt arbetande folket kär
& alla äldre som byggt & slitigt
under svett blod & tårar
många kallar er politiker
för maktgalna dårar!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-01-08 00:41



Bookmark and Share


    lydriket
Du gör skillnad med dina ord.

Nu har det stormiga havet nått Östermalm och då är det inte långt kvar till Södermalm där vågorna skapas.
2020-01-15

  Bibbi VIP
Ja,"vad väntar ni på?"
2020-01-14

  Arne Björn Fredriksson
… tack för din text
… alla vi svenskar känner nog detsamma, fast det inte syns på gatorna likt Paris eller i bojkott av val vart fjärde år … men hoppas det snart nu ska synas, hur länge orkar vi vara tysta?

tack för att du finns
2020-01-09

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jättebra skrivet!

2020-01-09

  Thylacine
Bra skrivet om vårt samhälle som verkligen gungar som ett skepp på stormigt hav, och om de maktgalna dårar som låter det ske.
2020-01-08

    ej medlem längre
Dina meningsfulla verser blir allt mer relevanta för allt fler.
Den grandiose gränslöse ledaren blir allt snabbare allt mindre grandios.
2020-01-08
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP