Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten kräver ytor rymd oändlighet

Om man inte får skriva det man äger
det man känner upplever & förnimmer
sin egen tankegång åsikt under livets dagar
då vet man att det så kallade förtrycket styr..
vem äger rätten att tala om för poeten skribenten
konstnären med sin pensel som står redo
att skapa ut sitt unika innehåll på duk
vad som får skapas eller inte skapas?
om inte konsten får släppas fri & flyga
som den lilla eller stora fågeln i skyn
då vet man att diktaturfasoner råder
att man försöker förminska friheten..
konsten kräver ytor rymd oändlighet
den tvingar sig fram i sitt skapande
utan att ta hänsyn helt gränslös
släpper fram sina originaltavlor
olikfärgade målningar konstverk
pennans olika budskap till världen
ska synliggöras oavsett innehåll
poeten skriver & bestämmer
konstnärer skapar på
dag & natt utan uppehåll
konsten går sin egen väg
bryter ständigt ny mark
begränsa den går inte!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-16 11:06



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
bra skrivet
all form av konst får inte begränsas
den går inte att kväva, den bryter sig fri
på samma sätt är det med det fria ordet
2020-01-17

  Bibbi VIP
"konsten går sin egen väg
bryter ständigt ny mark
begränsa den går inte!"

Så sant.
2020-01-17

  Thylacine
Bra du skriver om detta ämne!
Det har gått så långt med diktaturfasonerna nu att enstaka personer, till och med på en sida som poeter.se vill bestämma vad man får skriva eller ej.
Helt löjligt och en sann uppmaning till att skriva ännu fler sanningar!
2020-01-16

  Koloristen
Man försökte kväsa dissenter och obekväma kristna i Sovjetunionen. Det gick inte. Det kommer inte att gå den här gången i Sverige heller. Vi vinner alltid.
2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP