Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

It´s just a song




Jag vet inte jag ska dö. Den sista stunden i mitt liv kanske händer utan att jag är med. I sömnen på natten när dagen kläcks med människorna vid sin filmjölkskanna och hundarna med tungan i sina skålar. När möjligheterna för mig att få lyssna på småfåglarna upphör.

Det dåliga kolesterolet är för högt, jag förlorar snabbt muskelmassa och idag fick jag i brevlådan min första reklam om viagra och det finns inget jag kan göra åt det. Jag har börjat få fobier angående speglarna på det kommunala gymmet: när jag var fyrtio hade jag inte grått hår, ingen mage som verkar ha kommit för att stanna, inte hår i näsan, inga hårlösa vador, inga torra rinnande ögon, ingen torr hud. Jag brukade knulla som ett välsmort maskineri ett nöjesfält. Nuförtiden förhåller jag mig mest till herpes, jag vet inte.

Kanske stannar mitt hjärta i frisörstolen med den vackert lyssnande hårfrisörskans ömsinta händer om mitt huvud. Mitt i en levnadsberättelse om barndomens känsla för vatten och sand, eller i en miniföreläsning om Kiruna stadshus minutiöst frammejslade skönhet, kort efter ett antytt och säkert besvarat leende. Jag vet inte, jag föddes med rynka i pannan: så blir man inte gammal.

*




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 181 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-01-16 18:42



Bookmark and Share


    Teddy
Inte endast en sång. Jag önskar ibland att jag kunde kliva ur mitt jävla elände och skriva fritt, naket, svulstigt, sexigt som du. Som vatten. Du känns på riktigt.
2020-01-16

    Sefarge VIP
Den som kan utleva
sin rädsla till döden.
Med så mycket liv
som sår grönt gräs
onödigt mycket för
Liemannen att ta åt
sig, kommer nog att
Överleva med sina
Poetiska sinnen i
behåll ett tag till?
;)




2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson