Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack pappa för dina så viktiga ord frihet under ansvar

Pappa du har alltid sagt & lärt oss barn
frihet under ansvar & de tre orden har
förföljt mig & jag är tacksam för det
det har format mig att våga ta risker
bryta nya marker & inte låta mig
tryckas ner förminskas av andra
som ständigt finns runt omkring..
de gillar inte att man växer & strålar
avundsjukans ansikte är inte vackert
den unkna jantedoften tycker inte om
doften av nytt fräscht livsbejakande liv
som får fotfäste med starka kraftfulla rötter
socialismen är motståndare & styr folk
till att leva efter deras förtryckta mönster
man ska vara lika tycka lika leva lika
följas åt tillsammans i enad grupp..
inte så konstigt att människor
inte vågat flyga iväg på upptäckter
utan stängt dörren till äventyr
propagandan har satt djupa sår ärr
strypt självkänslan hos själar
till sorgsna torkade russin..
jag har valt att vara en saftig vindruva
livet är för kort för att slösa bort
tack pappa för dina så viktiga ord
de förföljer mig överallt på jord
" frihet under ansvar utvecklar
jag själv måste ta ansvar
för mina handlingar "








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-25 15:06



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jeremia 4:3
Hosea !0:12
om att bryta ny mark!
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP