Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela tiden ska plånboken öppnas precis som hjärtat

Mitt lilla fosterland betalar ut
en av världens högsta skatter
ändå fortsätter politiker öka dem
så mycket de kan & kommer åt
skatt på skatt på skatt hela tiden
folk får mindre & mindre att leva på..
stora kostnader till EU ondskans näste
nu vädjar man till svenska folket att
betala en högre avgift till unionen!
detta är rena dårskapen att vi hela
tiden ska öppna upp våra plånböcker
inte bara våra hjärtan som stollen sa
han fick massor i sin egna ficka!
de som styr över folkets huvuden
är korrupta & lever själva högt & flott
ilskan över detta pågående är enorm!
under tiden raseras mitt lilla fosterland
från söder till norr från öst till väst
i spåren syns den krossade välfärden
folk hinner dö innan hjälp når dem
köerna växer väntetiden bara ökar
sköterskor går på knäna & säger upp sig
läkare har gått ut med ord: bli inte sjuk
skolan saknar pengar som vård & omsorg
hela samhället har så stora utgifter
att man sparar in på allt som går..
prisernas kurva går bara uppåt
precis som fattigdomen & hemlösheten
inte så konstigt att folk är frustrerade
man går omkring som puttrande grytor
vad får vi för våra hårt arbetade pengar
& vart tar alla stora summor vägen?
bara försämringar så långt ögat kan nå
absolut ingen trygghet eller säkerhet!
ingen kan längre gömma sig bakom
sina gardiner & låtsas att allt är fint
den förbannade lögnen som hela
tiden serveras kan krypa tillbaka
under stenen & hålla igen sin trut
sanningen visar upp ett skräckland







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-26 12:28



Bookmark and Share


  Thylacine
Ja inte nog med att vårt folk och land ska utplånas, det ska dessutom ske med hjälp av våra egna allt högre skatter som vi betalar, utan att något blir bättre.
Det är ett ohyggligt bedrägeri.
2020-01-26

  Bibbi VIP
Håller med till fullo.
2020-01-26

    lydriket
Tack för dina avslöjanden om etablissemangets strategi att få alla nettoskattebetalande samhällsfinansiärer att vlja öppna plånboken ytterligare till förmån för bevarandet och expansionen av det numera egennyttiga politikerväldet och dess tillhörande skattefinansierade och politiserade godhetsaktivister.

Konsten att finna nya skatter är att sätta ett pris på ting som ej tidigare varit prissatta, exempelvis koldioxid.

När blir vi skötsamma utandningsbeskattade för socialismens fortsatta välbefinnande?
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP