Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2020-02-02 ger vid handen 2+0+2+0+0+2+0+2 = 8


20+20-ordare # 8 : Förespeglade Motpoler

 

 

 

 

klättrar in genom din spegel

slungas ut genom min dator

rutiga filmstjärnor

ena skeden för farmor

andra skidan för morfar

 

på våran nordpol krackelerar slottet

på våran sydpol konstrueras grottan

aldrig mötas

sista barnet mellan spelkartongerna

första åldring mellan bärsäsongerna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-02 22:34



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Oj jo, du får det att funka med vändningarna!! Fastän jag aldrig hann tänka på vare sig bärkartonger eller grottkrackelering - dock på att valda fenomen typ både attraherar och repellerar varandras förekomst.

Den nämnda nallens äventyr på just Nordpolen hann jag däremot läsa redan som barn :-) Minns gott stolarna vars färdigsmältning fick måltiden att vara till ända [men hade kanske aldrig mer i livet tänkt på den scenen - om du inte påmint mig så bra nu].
2020-02-04

  Gunwale VIP
Försöker vida och vrända på det här ... kanske är det spelsäsonger och bärkartonger, kanske är det slottet som är konstruerat och grottan som krackelerar? Eller så är det dadaism. Jag såg Rasmus Nalle framför mig också, hur han seglade till Nordpolen och hälsade på kungen i dennes isslott... (När isstolarna hade smält ner betydde det att middagen var slut)
2020-02-03

  Nanna X
Gillar att det är lite action mellan motpolerna, klättrar in/slungas ut och krackelerar/konstrueras. Kanske möts de ändå i någon mening?
2020-02-03

  lodjuret/seglare VIP
Det litet märkliga med en del texter, är att de verkar vara såväl på en och samma gång begripliga och obegripliga. Som om det fanns ett 'snarlikt' mera verklighetens beskrivning, än en beskrivning av verkligheten så som den kunnat 'ta sig ut', i en smula andra sammanhang. En del människor får ofta nog för sig att det hänger samman med 'kvalité och kvalitet' och att det där även är en sorts motstridighet. Medan det väl bara är så ibland. Men som sagt, har själv svårt att bestämma mig för om det här är 'det mera ena' än 'det mera andra'. Eller om det bara är för att det är måndag, till skillnad från exempelvis onsdag...
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP